La Cave du Maître de Poste


Eindelijk kunnen we weer op weg en weg zijn we. Richting Auxerre, het Noordelijk gedeelte van de Bourgogne. Daar waar ook de Chablis gemaakt wordt.

’s Avonds eerst maar een hapje eten en dat valt op zondag niet mee in Frankrijk. We vinden toch een ‘petiterig’ en gezellig restaurant. De slakken zijn moeilijk te vinden, maar de cote de boeuf is heerlijk. Vooral het voorproefje van de heerlijke wijnen die ons te wachten staan, stemt ons verwachtingsvol. Alhoewel misschien een flesje teveel....

’s Ochtends met nog kleine ogen op naar het eerste glas wijn... In het pittoreske Irancy proeven we de bijzondere Irancy wijnen bij Domaine Richoux. Zijn Ode à Odette is prachtig. Echter, de prijzen liggen dermate hoog, jammer dus. Van het tweede wijnhuis zijn we de naam zelfs vergeten, dat zegt genoeg! Probleem. Nog maar één afspraak, ook Irancy, dus waarschijnlijk ook lastig qua prijs.


A la bonne foi lopen we bij La Cave du Maître de Poste binnen.


We zijn in Saint-Bris waar de wijnmaker van één van onze eerste wijnhuizen, Olivier Felix, inmiddels burgemeester is. Saint-Bris staat bekend om de onderkeldering van ongeveer het hele dorp. We vallen met onze neus in de boter! Romain Sorin ontvangt ons hartelijk en laat hij nou net een lunch voor zijn beste klanten hebben georganiseerd. Na het proeven van hun wijnen, we zijn gered en geslaagd, gaan we de kelders in om aan te haken bij de lunch. Hier proeven we ook het bier dat Romain maakt. Het wijnhuis La Cave du Maître de Poste is in het voormalig postkantoor, zoals de naam al zegt. Uit overlevering weten we dat hier keizers en koningen langskwamen. Of ze ook binnen kwamen, is onbekend. De familie Sorin maakt al generaties lang wijnen; Bourgognes, Chablis’ en een Irancy wijn. We kunnen weer terug en terug zijn we. Net op tijd, want een dag later gaat Frankrijk dicht! Nu is het tijd voor herfst, haardje, wijntje en muziekje. Een heerlijke heftige herfstige afspeellijst met zelfs een remix van Romain. Want naast wijnmaker en biermaker is hij ook muziekmaker!


Beaucoup de plaisir,

Richard + Taco
Posts
Recente Posts
Archief
Zoek via onze tags
Volg ons
  • Facebook - grijze cirkel
  • Instagram - grijze cirkel