Grande Provence, Stellenbosch


Eigenlijk zijn wij altijd al de Wijnzoekers geweest. Dat zit je in het ‘rode’ bloed. En 14 jaren geleden zijn we al naar Zuid Afrika getogen en hadden we via het wijnbedrijf van Richard een afspraak bij Grande Provence.

Grande Provence is één van de mooiste wijnhuizen van Zuid Afrika. En niet lang voordat wij kwamen was het wijnhuis nieuw leven in geblazen door onder andere een Nederlander die fortuin had vergaard in de spoorwegen in Nieuw Zeeland.

We werden ontvangen met gevoel van importantie en voelden ons derhalve wat ‘under-dressed’. Eerst een rondleiding door de wijnmakerij met de wijnmaker, daarna de proeverij. Ze hebben twee blends: Angel Tears, de huiswijn zeg maar en hun premium wijn Grande Provence. De heerlijke wijnen van Grande Provence maakten indruk.

En toen hadden we de lunch nog niet eens gehad. Het estate beschikt naast de wijnmakerij ook over een, inmiddels sterren-, restaurant, een lodge en er is altijd een expositie. Bij het Grande Provence estate branden van ’s ochtends 8 tot ’s avonds 11 uur alle haarden, binnen en buiten. Dit geeft naast een letterlijk gevoel van warmte ook een figuurlijk gevoel van warmte en je welkom voelen.

Dat welkom voelen werd daarna nog eens bevestigd. Na een echt fantastische lunch vroegen we om de rekening. We kregen de ultieme reactie waar je alleen maar van durft te dromen: ‘oh, the bill has been taken care of’.

En als klap op de vuurpijl kregen we nog een rondleiding door de lodge, wat uitzonderlijk is. De groten der aarde hebben hier verbleven. En dat bleek. Vlak daarvoor waren de Crown bijrolspelers Prince Edward en Prinses Sophie geweest. Een fotoboek lag nog open op één van de bedden en Richard zei dat hij het een prachtig boek vond. Dat was vast van één van de gasten geweest, maar hij mocht het meenemen, hoor... Dus wie weet ook nog ‘blauw’ bloed mee terug.

En laten we nou eind vorig jaar met de importeur van Grande Provence in contact komen. Waarbij ze aangaven dat ze stoppen met Grande Provence vanwege een meningsverschil.

Dat gaf ons de mogelijkheid om ‘de partij’ Grande Provence op te kopen en toch nog de mooie wijnen met jullie te kunnen delen!
De Wijnzoekers - januari 2021: Lions Head
Posts
Recente Posts
Archief
Zoek via onze tags
Volg ons
  • Facebook - grijze cirkel
  • Instagram - grijze cirkel

2018 - DE WIJNZOEKERS design N.O. RAIN & R.E. DWINE