Bordeaux TroquartDe 28e box van ons is een box zoals we die niet eerder deden. Normaal drie verschillende flessen van één wijnhuis, maar nu is dat anders, alhoewel. Nog steeds drie flessen van één wijnhuis, maar wel dezelfde, alhoewel. Wel drie dezelfde, maar van een ander jaar. Dat deden we niet eerder.

Toen wij in februari de wijnmakers van Château Troquart uit de Bordeaux ontmoetten en hun wijnen proefden wisten we meteen zeker ‘dit gaat de box van december worden’. Want een mooie Bordeaux mag tijdens de kerst niet ontbreken, laat staan drie mooie Bordeaux’. Bij Château Troquart maken ze maar één wijn en dat waren wij nog niet eerder tegen gekomen. In de box dan ook drie jaartallen 2006, 2014 en 2016.

Château Troquart is een klein wijnhuis van 5,5 hectare gelegen in Saint Georges vlakbij Saint Emilion. De ligging van dit wijnhuis is zeer gunstig dankzij de zuidwestelijke oriëntatie van de heuvel van klei en kalksteen.


Jean-Guy Grégoire zat jarenlang in de mode toen hij uiteindelijk besloot zijn gevoel en passie te volgen. En maar meteen kocht hij één van zijn lievelingswijnhuizen ‘Château Troquart’.

Hij schoof direct zijn toen 22-jarige zoon Etienne naar voren. Etienne studeerde net af in wijnbouw en oenologie. Hij kreeg al snel de bijnaam ‘Rocker of wine’ omdat hij het hele proces van wijn maken bij dit wijnhuis omgooide. De kleur moest beter, de wijn moest meer karakter krijgen en hij moderniseerde het wijnhuis met de beste technieken.

En in onze ogen is dat erg goed gelukt. Daarnaast leuk om eens dezelfde wijn uit drie verschillende jaren naast elkaar te proeven.

De wijnen van Troquart worden veelal bij het wijnhuis zelf verkocht en worden zelden geëxporteerd naar het buitenland. Voor ons maakten zij een uitzondering.


De Wijnzoekers - december 2020: NoëlPosts
Recente Posts
Archief
Zoek via onze tags
Volg ons
  • Facebook - grijze cirkel
  • Instagram - grijze cirkel

2018 - DE WIJNZOEKERS design N.O. RAIN & R.E. DWINE