Domaine Malys-Anne


Op de Vigneron Independant staan 1.000 kleine wijnhuizen met gemiddeld 10 flessen wijn. Het is dan ook iedere keer een Hell of a Job voor ons om hier de mooiste wijnen uit te kiezen. Maar we hebben het er voor over. Al moet gezegd, het eerste uur is vaak ons beste op deze beurs.En zo ontmoeten we de sympathieke Jacques Gury en zijn dochters Malys en Anne aldaar.

Domaine Malys-Anne ligt in het plaatsje Trausse (446 inwoners) en valt onder de Carcassonne regio Minervois, een prachtig bergachtig wijngebied met schitterend gelegen pittoreske plaatsjes.Het wijnhuis ligt aan de uitlopers van de Montagne Noire. Van maart tot oktober schijnt, in dit mediterrane klimaat, volop de zon maar de warmte wordt gematigd door de bergen die regelmatig onweersbuien met zich mee brengen en die absoluut nodig zijn voor de watervoorziening. De grond is divers, leisteen van de bergen maar ook zanderig en kalkhoudend.

Redelijk uniek zijn de 70 jaar oude stokken van de Grenache druif die tegen de berg aan groeien. Eigenlijk ook de enige druif die hier bij extreme droogte kan overleven. Hier maakt Jacques een prachtige wijn van, zijn trots. Deze wijn mag dan ook zeker niet ontbreken in onze wijnbox.Jacques is heel erg vriendelijk en neemt ons op deze beurs mee door zijn hele assortiment, stuk voor stuk prachtige wijnen. Zijn twee nog jonge dochters zullen het wijnhuis binnen een aantal jaren overnemen maar het kan niet anders of hij zal zich voorlopig blijven bemoeien, in positieve zin, met het hele wijnproces.

Spotify

We verrassen je graag met onze wijnen. De keuze van onze wijnen is gebaseerd op onze smaak en we waarderen je vertrouwen daarin. Maar vanaf nu gaat er een verrassing bijkomen waardoor je onze wijnen in nog betere sferen kunt proeven.

Elke maand zullen we een door ons geselecteerde afspeellijst toevoegen. Ook hier gaan we proberen je te verrassen met een niet te voor de hand liggende keuze waarbij de wijnen goed tot hun recht kunnen komen!

De Wijnzoekers - juni 2020: PURE.

Posts
Recente Posts
Archief
Zoek via onze tags
Volg ons
  • Facebook - grijze cirkel
  • Instagram - grijze cirkel