Domaine Nicolas CROZE


Wijnzoekers in quarantaine is natuurlijk geen feest. Maar voor wie wel? Laten we hopen dat we allemaal gezond uit deze periode komen. Immers dat is het aller belangrijkste.

Natuurlijk kunnen wij momenteel niet op wijnreis, maar de paniek maakt zich nog niet van ons meester. Dit omdat wij maanden vooruit werken en wij de wijnen van de wijnhuizen die op ons WTTD-lijstje (wine travel to do) stonden wel allang geproefd hebben. Ook de wijnmakers hebben we al op diverse beurzen begin dit jaar ontmoet. Met andere woorden, we kunnen de wijnen wel laten vervoeren alleen missen we wel de bezoekjes die juist ons concept zo mooi, boeiend en uniek maken. Maar er zijn ergere dingen, dus roeien we met de riemen die we hebben en wat in het (wijn)vat zit…..

Beschut door de heuvels van Saint Marcel ligt aan de monding van de rivier ‘Ardèche’ het dorpje Saint Marin. In dit afgebakende gebied werkt Domaine Niolas Croze al vier generaties lang met een grote verscheidenheid aan druiven. De familie Croze plukt alle druiven nog met de hand en het hele proces van de rijping tot aan de botteling vind plaats op hun eigen domaine.

Onze eerste ontmoeting met Nicolas Croze was vorig jaar op een beurs in Lille. We waren uitermate enthousiast over zijn wijn. Die avond ontmoetten wij hem weer in een restaurant in Lille waar hij toevallig ook ging eten. Alhoewel, toevallig niet helemaal want zondags is er maar één restaurant open in Lille. Hebben wij weer.

We hielden contact met hem en zijn vrouw Carine via de mail en maakten een afspraak voor in februari. De tweede dag op de beurs voor kleine wijnhuizen in Strasbourg gingen we langs voor onze keuze bij Nicolas. De dag ervoor hadden Nicolas en zijn vrouw ons al lang gespot, begrepen we. We beginnen herkend te worden door de kleinere wijnhuizen in Frankrijk. Want zij waren niet de enige die ons gezien hadden. Het wordt steeds leuker…

We kozen drie wijnen uit en dat was niet eenvoudig want ze maken tien verschillende, stuk voor stuk heerlijke wijnen.

Posts
Recente Posts
Archief
Zoek via onze tags
Volg ons
  • Facebook - grijze cirkel
  • Instagram - grijze cirkel