Famille Borderie


Vanaf september 2018 maken de Wijnzoekers een doos van 3 flessen, altijd van één wijnhuis en dat geldt ook voor deze februari editie alhoewel het toch twee verschillende wijnhuizen zijn. Hoe zit dit dan precies?

Jean-Pierre en Odile Borderie, leden van de orde van wijnbouwers in de Bordeaux, bezitten meerdere château’s en zodoende konden wij kiezen uit een groot assortiment wijnen waarvan we er uiteindelijk helaas maar drie konden selecteren voor de box. Dat was niet eenvoudig want we hebben hier te maken met heel ervaren wijnmakers. De familie Borderie maakt al vele generaties wijn, vanaf 1850. Inmiddels heeft zoon Frédéric samen met zijn charmante vrouw het heft in handen genomen.

De meest gebruikte druiven, Merlot, Cabernet Sauvignon, Sauvignon Blanc en Sémillon. Ongeveer de helft van hun wijnen zetten zij rechtstreeks af naar trouwe vaste klanten, de andere helft is voor de export, met name de Verenigde Staten. Nu voor het eerst ook naar Nederland via de Wijnzoekers.

Bordeaux of Bordeaux Supérieur:

De wijnen uit de herkomstbenaming Bordeaux Supérieur zijn wijnen geproduceerd in de wijngaarden van Bordeaux, maar afkomstig van wijnstokken die ouder zijn dan het gemiddelde. Bordeaux Supérieur staat in voor de helft van de wijnproductie in de hele Bordeaux-regio. Dit type wijn wordt vooral gewaardeerd om zijn elegantie, stijl en aromatische complexiteit die gevolg geven tot het produceren van een kwaliteitswijn, zeer gewaardeerd door onze smaakpapillen.

De drie wijnhuizen die de familie Borderie bestiert zijn Château Les Combes, Château La Vieille Dynastie en Château Les Gravières de la Brandille.

Frédéric is een voorkomende en sympathieke man. Tenminste zolang alles goed gaat. Als hij geïrriteerd raakt, wordt hij wat kortaf zullen we maar zeggen. Daar kwamen wij zelf achter toen wij de order verhoogde.... Hij had toch duidelijk aangegeven dat dit de prijs was. Neeee, natuurlijk betalen we voor de extra bestelde flessen! Het werd wat ongemakkelijk toen hij de fout bij zijn vrouw zocht. Dan is het misschien maar goed dat je niet alles verstaat in het Frans.

Of zijn karakter terug te proeven is in zijn wijnen weten we niet...

Posts
Recente Posts
Archief
Zoek via onze tags
Volg ons
  • Facebook - grijze cirkel
  • Instagram - grijze cirkel