Château Ricardelle


De geschiedenis van Château Ricardelle gaat ver terug. De archieven van Narbonne vermelden al in 1342 het bestaan van dit Château in de Languedoc. Uit een notariële akte uit 1696 blijkt dat Ricardelle op naam staat van Duc de Fleury, een edele. In 1951 wordt per decreet vastgelegd dat Ricardelle deel uit gaat maken van 'Coteaux du Languedoc La Clape’, wijnen van superieure kwaliteit.

In 1990 is het eigenaar Bruno Pellegrini die de wijnen van Ricardelle naar een hoger niveau weet te tillen. De uit ‘de' Bordeaux afkomstige wijnmaker Fabrice Eygreteau is degene die aan nu de wijntouwtjes trekt.

Wij hebben de eer gehad om al meerdere keren eigenaresse Ophélie Pellegrini te ontmoeten en als geen ander weet zij enthousiast trotse verhalen te vertellen over haar wijn. Ook de minder mooie verhalen over de verwoesting van de wijngaard door een storm, terwijl ze net de verzekering hadden opgezegd en het overlijden van haar man enkele jaren geleden deelt Ophélie met ons. De steun die ze in beide gevallen gehad heeft, hebben haar en haar dochtertje er doorheen gesleept.

Eygrereau heeft de wijnen in de loop der jaren naar een nog hoger niveau gebracht en de wijnen van Ricardelle staan dan ook inmiddels in de voorhoede van de Languedoc.

Out of the box denken!

En dan onze box. Dit maal hoeven wij deze niet terug. Dit is een Wijnzoekers collectors item. Maar bewaar deze maar niet, dat is zonde. Al toen wij de wijn ontdekten en wisten dat we deze zeker mee moesten nemen, realiseerden wij ons het ‘te kleine doos’ probleem. Maar zie hier, onze creativiteit. Als het niet linksom gaat dan maar rechtsom. Of er dwars doorheen.

Posts
Recente Posts
Archief
Zoek via onze tags
Volg ons
  • Facebook - grijze cirkel
  • Instagram - grijze cirkel