Bertrand & Vincent


Het is 10 uur ‘s ochtends als wij in het proeflokaal zitten bij wijnhuis Marchesseau in Chinon. Marchesseau is de achternaam van de broers Bertrand & Vincent. De broers verschillen nogal van elkaar. De één is meer de dromer en de ander meer de pragmaticus. Bertrand werkt vooral op de wijngaard zelf en houdt zich bezig met het maken van de wijnen. Vincent doet naast de wijnbereiding vooral de zaken die daar omheen hangen als het bottelen van de flessen, maar ook de marketing.

Ze staan bekend om hun ‘funky’ labels, zoals een andere wijnmaker ons vertelt. Achter elk label hoort een verhaal die wat over de wijn zegt. Dus niet alleen maar gave labels, maar labels met een betekenis.

Marchesseau is sinds 2015 officieel een biologisch wijnhuis. Bertrand en Vincent zijn constant bezig met het analyseren van de grond, het bestrijden van onkruid, het uitdunnen van de stokken, het verwijderen van bladeren en het sorteren van goede druiven, dit alles met respect voor het milieu. Met de enige rode druivensoort die zij produceren, weten zij toch een diversiteit aan te brengen in de wijn. Hun top cuvee is de ROC Collection waarvan zelfs oude jaargangen teruggaan naar 1995 en nog goed op dronk zijn.

De broers hebben hun wijnvelden liggen in Bourgueil, St Nicolas de Bourgueil en in Chinon.

Rond half elf die ochtend gaan de flessen ‘eindelijk’ open en proeven wij in totaal 8 wijnen waar wij er uiteindelijk vol overtuiging drie uit kiezen.

Posts
Recente Posts
Archief
Zoek via onze tags
Volg ons
  • Facebook - grijze cirkel
  • Instagram - grijze cirkel

2018 - DE WIJNZOEKERS design N.O. RAIN & R.E. DWINE