Château de Briante


Zoals bekend zoeken wij het vooral bij de kleine wijnhuizen. Chateau de Briante valt daar zeker onder met slechts 12 ha. Naast de prachtige wijnen die hier vandaan komen vinden er ook seminars en wijnevents plaats. Daarnaast heeft Lauren Faupin veel werk gemaakt van haar Bed & Breakfast en verhuurt zij sinds een paar jaar drie kamers.

De eerste keer dat we de Lauren ontmoetten, was in oktober in Lille. We waren meteen onder de indruk van haar passie voor wijnen. We proefden met haar de 7 wijnen die zij maakt en kozen daar 3 wijnen uit voor de onze wijnbox. Afgelopen maand hadden we wederom een afspraak met Lauren en namen we deze drie prachtige Beaujolais wijnen mee. Een Chardonnay uit 2017 en twee rode wijnen uit het beste Beaujolais jaar ooit, 2015. Beide van de Gamay druif.

De familie Faupin maakt al vele generaties wijn in de Bourgogne, maar in 2011 kocht de familie het Chateau de Briante in de Beaujolais. De familie vertrouwde dochter Lauren het prachtige Chateau toe. Voor die tijd studeerde zij oenologie. Nadat zij haar studie had afgerond vloog ze de wereld rond om zoveel mogelijk ervaring op te doen.

Lauren deed werkervaring op in Toscane, werkte mee bij wijnhuizen in Nieuw Zeeland, Noord Amerika en Canada. Het eerste wat Lauren deed bij La Briante was stoppen met chemische bestrijdingsmiddelen. Alle druiven worden met de hand gesorteerd en geoogst.

Wederom een wijn van vrouwelijke hand. De finishing touch zal het verschil maken. Of is het onze subjectiviteit... Oo

Posts
Recente Posts
Archief
Zoek via onze tags
Volg ons
  • Facebook - grijze cirkel
  • Instagram - grijze cirkel

2018 - DE WIJNZOEKERS design N.O. RAIN & R.E. DWINE