Domaine des Vallettes


De box van oktober bevat 3 flessen van het wijnhuis Domaine des Vallettes. Alhoewel, eigenlijk krijg je wijn van twee wijnhuizen maar wel van dezelfde familie en uit hetzelfde gebied.

We worden uitermate vriendelijk ontvangen door één van de twee broers die dit wijnhuis, gelegen in Saint Nicolas de Bourgueil, runnen. Francois Jamet is een man met zeer veel kennis en veel humor.

De broers zijn al de 8ste generatie in de familie die wijn maken. Voordat ze aan de gang gingen, hebben beide ervaring op gedaan in Engeland, Spanje en Australië.

De broers zijn eigenaar van Domaine des Vallettes en sinds enkele jaren ook van La Clos du Vigneau wat zij van hun neef overnamen.

Dat heeft de familierelatie op scherp gezet want de neef verkocht stiekem nog heel lang hun wijnen onder de toonbank. M.a.w., de neef moet niet voor hun tractor langs lopen.

Bij ieder begin van de rijen druiven groeit een bos rozen. Een prachtig gezicht. Je zou kunnen denken dat bij iedere rij iemand is verongelukt maar dan zou wel heel ernstig zijn. De rozen zijn echter heel belangrijk. Zij zijn namelijk nog gevoeliger voor schimmels, zoals meeldauw, dan de druiven zelf en deze rozenstruiken geven dan ook een eerste alarm af.

We proeven ongeveer 8 van hun wijnen en eigenlijk zijn we er vrij snel uit. Alhoewel, we twijfelen omdat de rosé (cabernet franc) bij het weertype in oktober niet echt passend is. Toch, dit is wel de wijn waarom wij naar dit wijnhuis reden, deze wijn kreeg namelijk één van de hoogste waarderingen onder de rosé wijnen in deze regio van de Loire. En dat begrijpen we ook.

Posts
Recente Posts
Archief
Zoek via onze tags
Volg ons
  • Facebook - grijze cirkel
  • Instagram - grijze cirkel