Château de Bellevue


Deze maand in de box drie wijnen van Château de Bellevue uit Anjou. We rijden een prachtige route langs de Loire (aanrader) tot we worden ingehaald door een auto en vlak voor een slagboom tot stoppen worden gemaand. In zijn beste Frans legt de Fransman ons uit dat we er niet door mogen i.v.m. een militaire oefening. Dat verklaart ook de straaljagers boven ons.

Omdat onze navigatie ons toch persé door dat gebied wil hebben naderen we een kilometer verderop weer een slagboom. Nu geen ‘mannetje’ dus we rijden door een prachtig militair oefenterrein naar Château de Bellevue. Je moet er wat voor over hebben.

We kozen Château de Bellevue vanwege de goede pers over hun Anjou Gamay. Dat maakte ons direct nieuwsgierig naar de andere wijnen. We worden hartelijk ontvangen door eigenaresse Anne Tijou, die samen met haar man alweer de 5e generatie wijnmakers van dit chateau is. Het proeflokaal waar we ontvangen worden is een chaos. Als je niet beter weet, zou je denken dat er was ingebroken.

Château de Bellevue, de naam zegt het al, kent een geweldig uitzicht. Maar niet vanuit het proeflokaal, wat op zich dan ook wel best bijzonder is. Dat doen ons besluiten om na het proeven van de wijnen zelf even met Anne door de mooie tuin te wandelen. We ontmoeten haar man, Hervé, die zeer druk is met het maken van de wijn.

Het grootste gedeelte van de druiven van Château de Bellevue worden met de hand geplukt. Anne en Hervé passen hun werk voortdurend aan de weersomstandigheden aan om zo hun ecologische voetafdruk te verkleinen. In het chaotische proeflokaal vinden we toch drie stoelen en zo proeven we met Anne een groot deel van hun wijnen.

We vinden opnieuw de witte wijnen uit dit gebied niet gemakkelijk, maar in tegenstelling tot andere wijnhuizen die we hier bezoeken springt de Savennières er uit.

Naast de witte wijn van dit wijnhuis, kiezen we voor twee rode wijnen, de wijn waar we op af gekomen zijn, de Anjou Gamay en de Anjou Cuvée Tradition, de favoriet van Anne en Hervé zelf.

Na het proeven, boekt Anne een restaurant in de omgeving voor ons zodat zij de kans heeft de wijnen klaar te zetten. Anderhalf uur later kunnen we deze in onze bus kunnen tillen.

Posts
Recente Posts
Archief
Zoek via onze tags
Volg ons
  • Facebook - grijze cirkel
  • Instagram - grijze cirkel