Domaine Corinne Depeyre

Tijdens onze kennismaking met Corinne raakten we direct in een geanimeerd gesprek. Een vrolijke vrouw, altijd met hoed. Ze sprak gepassioneerd over haar wijnen en haar kijk op het maken van wijnen.

Ze gelooft in de biologische landbouw en is zich er erg van bewust dat je respectvol met de aarde moet omgaan. Haar filosofie is dan ook dat haar wijnstokken dat geven wat ze bereid zijn haar te bieden.

En volgens ons geven ze precies dat hoe Corinne is. Vastberaden, oprecht en eerlijk, zo zijn de wijnen van haar biologisch wijnhuis en zo is Corinne ook. Tussen haar wijngaarden heeft ze een bloementuin met braambessen, limoenen en de phacelia. De laatste wordt ook wel bijenvriend genoemd. Voor de bijen heeft Corinne een speciaal bijenhuis gemaakt en deze trekken weer andere vogels en dieren aan. Op die manier kan ze haar wijngaarden biologisch verbouwen. Als de meeldauw (schimmel) op haar rozenstruiken verschijnen, weet Corinne dat ze haar stokken moet sprayen met een natuurlijk mineraal om deze ziekte tegen te gaan.

Niet alleen het verhaal van Corinne spreekt ons aan, ook haar wijnen weten we te waarderen. We beginnen echter wel wat te twijfelen of de man van Corinne ons wel zo waardeert. Hij is wat stilletjes op de achtergrond en als we later terugkomen is Corinne ietsjes afstandelijker.

Neemt niet weg dat we erg blij zijn met onze keuze voor de maand april. En ook Corinne was erg blij met onze keuze voor haar Domaine. We hopen dat jij dat ook bent.

Posts
Recente Posts
Archief
Zoek via onze tags
Volg ons
  • Facebook - grijze cirkel
  • Instagram - grijze cirkel