Château Haut-Mongeat


Hoewel het jaar pas twee maanden oud is, hebben wij al diverse wijnhuizen bezocht. We hebben super mooie ontdekkingen gedaan en één daarvan zit in onze wijnbox van de maand februari, een wijn uit de Bordeaux van het wijnhuis Château Haut-Mongeat.

Château Haut-Mongeat is een familiebedrijf in de Bordeaux waarvan de wijnbouwkennis is verrijkt door het werk van vier generaties. Met de hulp van haar vader Bernard exploiteert Isabelle Bouchon een wijngaard van ongeveer 18 hectare. Het zijn allemaal biologisch gecertificeerde wijnen met een grote aromatische diversiteit.

Chateau Mongeat was in eerste instantie een mannenwereld, aldus Isabelle. ‘Mijn betovergrootvader Michel, mijn overgrootvader Jules, mijn grootvader Roger en mijn vader Bernard. Het landgoed is van generatie op generatie gegroeid tot een mooi familiebedrijf. Mijn vader leerde het werk van de wijnmaker en van zijn grootvader en als kind was hij zeer gepassioneerd van tractoren!’’

‘Sinds 1997, toen ik op de boerderij begon, is Haut-Mongeat ook een vrouwenverhaal geworden ... Mijn vader en ik zijn meer dan partners, we delen meer dan alleen een baan of een verlangen om het beter te doen. Het is een passie. Bewust van onze sociale en ecologische verantwoordelijkheden maken wij wijn op een biologische en verantwoordelijke manier.’

Wij zijn zeer gecharmeerd van de wijnen, de etiketten en van Isabelle. We hopen dat jij dat ook bent.

Posts
Recente Posts
Archief
Zoek via onze tags
Volg ons
  • Facebook - grijze cirkel
  • Instagram - grijze cirkel