De Wijnzoekers in Sancerre

Afgelopen week waren deWijnzoekers in de Sancerre streek en bezochten we het plaatsje Sancerre. Dat ademt wijn. We hadden een afspraak gemaakt met Olivier Foucher, eigenaar van een klein familiebedrijfje wat al generaties lang wijn maakt.

De afspraak was niet uit de lucht komen vallen want in de Franse wijnbijbel ‘Le Guide Hachette des Vins’ kreeg dit wijnhuis voor zijn rode Sancerre een ster en dus waren wij benieuwd.

We werden in de avond ontvangen want Olivier is nog volop aan het oogsten, een beetje geholpen door vrouw en dochter. Omdat Olivier maar 30.000 flessen op jaarbasis maakt heeft zijn vrouw nog een andere job.

We proeven drie wijnen, meer maakt hij er niet. Onder de indruk van zijn rosé waren we niet echt. Rosé moet ook uit de Provence komen. Maar de witte Sancerre was van grote klasse, wat een prachtige wijn. Vervolgens natuurlijk de rode (met ster) wijn. Wat een heerlijke volle smaak, veel fruit, een beetje gekoeld. Helaas had hij geen oude jaargangen om te proeven, vermoedelijk waren die nagenoeg op. Of hij deed alsof. Omdat wij abonnementen aanbieden voor 35 euro per doos (incl bezorging) moest er nog wel even over de prijs onderhandeld worden en dat viel niet mee, sterker nog, dat lukte niet. Misschien ook wel logisch. 30.000 flessen per jaar, dat is heel weinig. Maar Olivier had onze sympathie en een gun factor. Maar onze wijnabonnementhouders hebben die ook en dus hebben we toch besloten om deze wijn naar Nederland te halen en onze abonnementhouders hiermee in oktober te verblijden.

En toen, de volgende dag belde Olivier. In de nieuwste editie van de ‘Le Guide Hachette des Vins’ krijgt de wijn 3 sterren. Het maximum. En dat wordt niet vaak gegeven aan de bijna 10.000 wijnen die in dit boek staan. Dat zal de prijs van de wijn ook omhoog doen gaan. Dus waren wij net op tijd! Cheers!

Posts
Recente Posts
Archief
Zoek via onze tags
Volg ons
  • Facebook - grijze cirkel
  • Instagram - grijze cirkel