DE WIJNEN

Alle wijnen zijn met zorg geselecteerd op basis van onze persoonlijke voorkeur. Door onze jarenlange zoektocht naar de beste wijnen hebben wij een specifieke smaak ontwikkeld die ons tot inspiratiebron voor onze vrienden heeft gemaakt. Dit willen wij graag delen met een grotere groep wijnliefhebbers.
Purple Jam

Blend van drie druiven:  Spätburgunder, Lemberger en Schwarzriesling. Wij waren bijzonder onder de indruk van deze soepele wijn met veel fruit die je ook gerust een beetje koud kunt drinken. De naam Purple Jam is gebaseerd op 'jamming'  onder muzikanten. Jamming is vaak wat nonchalant en geïmproviseerd. Daar komen vaak hele mooie resultaten uit te voorschijn en zo kwam de wijnmaker ongetwijfeld op het idee om de wijn Purple Jam te noemen. Deze wijn heeft ons overdonderd. Wat een spektakel.

Details

Alc. 13% Druif: Spätburgunder, Lemberger, SchwarzrieslingJaar:

Jaar: 2015 , Rheinhessen

Noir


Een Spätburgunder, inderdaad Pinot Noir dus, zonder veel toeters en bellen, dat was de insteek van wijnmaker Schembs. En dat is gelukt. Een Pinot Noir zoals het ooit bedoeld was,  fris (drink de wijn iets gekoeld), fruitig en aangrijpend. 

Details

Alc. 13% Druif: Pinot Noir

Jaar: 2015, Rheinhessen

Born to be Wild

Een witte wijn van rode druiven kan als je maar de schillen achterwege laat in het hele proces. Dat is wat Schembs hier ook gedaan heeft. Je drinkt dus eigenlijk een Pinot Noir Blanc. Het resultaat is een hele fruitige witte wijn met een klein zuurtje.

Details

Alc. 12.5% Druif: Pinot Noir - Blanc de Noir

Jaar: 2016 , Rheinhessen

Riesling


Het zijn vaak niet de makkelijkste wijnen, Riesling. Soms wat ingewikkeld maar dat geldt zeker niet voor deze. Een soort van instap Riesling voor hen die normaliter Sauvignon Blanc of Chardonnay kiezen.  Een frisse fruitige Riesling (appel, abrikoos). En laag in de alcohol, ook wel eens lekker of de ultieme smoes om nog een glaasje in te schenken.

Details

Alc. 12% Druif: Riesling

Jaar: 2016 , Rheinhessen

Paint it Black


De druif Schwarzriesling zal niet iedereen iets zeggen. Een andere naam is Pinot Meunier maar ook dat is niet een hele bekende druif alhoewel we hem wel vaak drinken maar dan als blend. Naast Chardonnay en Pinot Noir gebruikt men deze druif namelijk om champagnes te maken. Een rode wijn van puur Pinot Meunier is redelijk zeldzaam zeker met een kwaliteit als deze Paint it Black. Een fruitige elegante wijn! Absolute aanrader!

Details

Alc. 12.5% Druif: Schwarzriesling

Jaar: 2015 , Rheinhessen

2018 - DE WIJNZOEKERS design N.O. RAIN & R.E. DWINE